Pelletkachel kopen Opmeer

Vergelijk installateurs pelletketels Opmeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Opmeer kopen is bij uitstek geschikt om de woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze tool tref je waardevolle gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 1716

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende zaken. Onder andere: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Opmeer een uitstekende optie. Denk aan de MCZ FLUX HYDRO 15 van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1250
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Opmeerverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €164,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Opmeer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Opmeer waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Opmeer

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in opmeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste bedrijven focussen zich op een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. uw huis. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als en soort kachel en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Opmeer. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Opmeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Opmeer?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €850 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • WO 85 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Cave (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Fiamma 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Opmeer. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1716.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente