Pelletkachel kopen Drechterland

Vergelijk installateurs pelletketels Drechterland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drechterland kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze website tref je uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 1697

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke factoren. Denk aan: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drechterland een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Elisa Phantom Idro van het merk LaminoxNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Drechterlandverbruikt 3020 kWh stroom plus 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Drechterland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten denken na over een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Drechterland waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Drechterland

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieubewuste en besparende mogelijkheid: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in drechterland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen relevante vragen inzake jouw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Drechterland. Let op recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Drechterland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Drechterland?

Momenteel bestaan er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €450 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Winteröfen 125 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Rittium 7 CTP 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Drechterland. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1697.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente