Pelletkachel kopen Heerhugowaard

Vergelijk installateurs pelletketels Heerhugowaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heerhugowaard kopen stelt jou in staat om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl lees jij waardevolle gegevens die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 1701

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden. We spreken over: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Postcode1701
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heerhugowaard wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de LIRA van het merk FerroliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Heerhugowaardverbruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €135,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Heerhugowaard vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de consumenten kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Heerhugowaard waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Heerhugowaard

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende oplossing: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in heerhugowaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden mag worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over je woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Heerhugowaard. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heerhugowaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Heerhugowaard?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €900 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ESRC 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • VISUAL LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Aquas 22 (Tim Sistem), vermogen 19,9 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Heerhugowaard. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1842.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!