Pelletkachel kopen Langedijk

Vergelijk installateurs pelletketels Langedijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langedijk kopen opent nieuwe deuren om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij bruikbare info die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1722

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langedijk misschien we dé oplossing. Denk aan de Tosca Plus van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Langedijkgebruikt 3030 kWh stroom en 3030 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €148,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Langedijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Langedijk waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Langedijk

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is geschikt voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in langedijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn verschillende vragen met betrekking tot uw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook variabelen als uitstraling en de grootte hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Langedijk. Vraag om referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Langedijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Langedijk?

Tegenwoordig zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen €500 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • ES 8 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Favilla FP15 (Clam), vermogen 13,5 [KW], €675 subsidie.
 • Giada Maiolica 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Langedijk. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1722.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente