Pelletkachel kopen t Veld

Vergelijk installateurs pelletketels t Veld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in t Veld kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina bekijk jij handige aanbevelingen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1735

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse facetten. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1735
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in t Veld zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de ivo.tec 15 kW water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom en nog eens 3050 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €164,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel t Veld vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in t Veld waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (juni 2024) fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in t Veld

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en besparende installatie: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in t-veld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen omtrent jouw woonobject. Denk aan de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door deze informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als kleur / design en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga voor een erkende installateur in t Veld. Let op klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in t Veld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in t Veld?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg serieus. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €950 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Video Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in t Veld. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1735.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!