Pelletkachel kopen Kolhorn

Vergelijk installateurs pelletketels Kolhorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kolhorn kopen stelt jou in staat om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker check je veelzijdige aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1767

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk aan: jouw soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1767
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kolhorn een uitstekende optie. Denk aan de Klizia 10 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroonverbruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €164,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kolhorn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Kolhorn waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kolhorn

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in kolhorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste experts werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen een aantal vragen over uw woning. Denk aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een erkende installateur in Kolhorn. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kolhorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kolhorn?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €500 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Rita Elite (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro 32 Bordeaux rood IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • LP up 9, Steel (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Kolhorn. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1767.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!