Pelletkachel kopen Barsingerhorn

Vergelijk installateurs pelletketels Barsingerhorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Barsingerhorn kopen stelt jou in staat om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van deze pagina doorzoek jij toepasbare informatie die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 1768

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse aspecten. Onder andere: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1768
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Barsingerhorn misschien we dé oplossing. Denk aan de Elena Canalizzata van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom en 3050 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Barsingerhorn vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Barsingerhorn waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Barsingerhorn

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in barsingerhorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen met betrekking tot jouw woning. Relevant zijn het type woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een goede installateur in Barsingerhorn. Vraag naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Barsingerhorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Barsingerhorn?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn honderden pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €600 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Beatrice (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro 32 grijs/zwart IDRO32-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • LP up 9, Video Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Barsingerhorn. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1768.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!