Pelletkachel kopen Oude Niedorp

Vergelijk installateurs pelletketels Oude Niedorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oude Niedorp kopen maakt het mogelijk om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn velerlei kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze website bekijk je accurate aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 type installaties:

  kachel installateur 1734

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1734
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oude Niedorp wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de CW21 SX water+ van het merk WodtkeNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Hollands Kroonverbruikt 3050 kWh stroom en stookt 3050 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €164,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oude Niedorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Oude Niedorp waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oude Niedorp

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in oude-niedorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders werken in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen belangrijke vragen aangaande het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het gewenste model en de maatvoering doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Oude Niedorp. Kijk naar reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oude Niedorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oude Niedorp?

Er zijn op dit moment diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €650 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Sirmione 12 (CS-Thermos), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Video Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oude Niedorp. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1734.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!