Pelletkachel kopen Middenmeer

Vergelijk installateurs pelletketels Middenmeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Middenmeer kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze website ontdek jij actuele info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1775

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. Je kunt denken aan: type huis, het doel van de kachel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1775
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Middenmeer iets om te overwegen. Dat kan zijn de MAGGIE COMFORT AIR van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom en stookt 3050 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €164,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Middenmeer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren kiezen voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Middenmeer waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Middenmeer

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €550 per model.

pelletkachel installateurs in middenmeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en tevens de offerte verzonden moet worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen die gaan over je huis. Onder andere het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een uitstekende installateur in Middenmeer. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Middenmeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Middenmeer?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €500 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Marta Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 19 [KW], €950 subsidie.
 • TH 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Dual LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Middenmeer. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1775.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!