Pelletkachel kopen Winkel

Vergelijk installateurs pelletketels Winkel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winkel kopen opent nieuwe deuren om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via onze website ontdek je samengestelde adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 1731

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verschillende variabelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1731
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winkel een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Reeva 9 van het merk RavelliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom plus nog eens 3050 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €164,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Winkel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Winkel waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Winkel

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en voordelige oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per kachel.

pelletkachel installateurs in winkel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen omtrent jouw woning. Bijvoorbeeld het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een uitstekende installateur in Winkel. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Winkel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Winkel?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is schommelt tussen de €900 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Simione 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Pad (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Winkel. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1730, 1731, 1733.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!