Pelletkachel kopen Kreileroord

Vergelijk installateurs pelletketels Kreileroord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kreileroord kopen opent nieuwe deuren om een huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker ontdek jij actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1773

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan diverse factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1773
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kreileroord misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Petit van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hollands Kroongebruikt 3050 kWh stroom en stookt 3050 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €164,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kreileroord vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio woningeigenaren oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Kreileroord waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kreileroord

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in kreileroord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen aangaande jouw woning. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en selecteer een goede installateur in Kreileroord. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kreileroord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Kreileroord?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €600 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Wanna Idro (Dal Zotto S.P.A), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • NSAT 300 (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Linea glass LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Kreileroord. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1773.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!