Pelletkachel kopen Bronckhorst

Vergelijk installateurs pelletketels Bronckhorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bronckhorst kopen opent nieuwe deuren om woningen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit diverse modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je samengestelde adviezen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 7221

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bronckhorst geen gek idee. Dat kan zijn de LP up 6 Video Black van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bronckhorst vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Bronckhorst waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bronckhorst

Een nieuwe is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en besparende beslissing: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in bronckhorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen over het woonobject. U kunt denken aan het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook factoren als en soort kachel en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en kies voor een professionele installateur in Bronckhorst. Let op referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bronckhorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bronckhorst?

Tegenwoordig zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €550 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Grecale 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • EUAS.L-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • First 8 (Red Pod), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bronckhorst. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7220, 7221.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente