Pelletkachel kopen Hengelo

Vergelijk installateurs pelletketels Hengelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hengelo kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina lees je samengestelde info die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 7255

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse aspecten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7255
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hengelo misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Gio van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom plus 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hengelo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel huizenbezitters gaan voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hengelo waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hengelo

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in hengelo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten zijn actief in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen met betrekking tot je woonobject. Relevant zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en selecteer een uitstekende installateur in Hengelo. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hengelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hengelo?

Recent kun je gebruik maken van verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet mis. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €450 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Soprano 8 Silent (Palazzetti Lelio), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ EGO AIR 2.0 (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO-ADA28 (Kalor), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hengelo. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7255.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!