Pelletkachel kopen Bronkhorst

Vergelijk installateurs pelletketels Bronkhorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bronkhorst kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan diverse type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels deze pagina vind je actuele informatie die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7226

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verscheidene factoren. Onder andere: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7226
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bronkhorst geen gek idee. Dat kan zijn de Tayo van het merk KoppeOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bronkhorst vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Bronkhorst waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bronkhorst

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een groene en voordelige optie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in bronkhorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. Belangrijk zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en selecteer een geschikte installateur in Bronkhorst. Vraag om recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bronkhorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bronkhorst?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €950 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Rosa 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Cute (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne Angela10 (Kalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Bronkhorst. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7226.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!