Pelletkachel kopen Laag-Keppel

Vergelijk installateurs pelletketels Laag-Keppel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Laag-Keppel kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref jij praktische gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6998

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6998
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Laag-Keppel geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de IDRO SMART 35 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom en stookt 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Laag-Keppel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Deze installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Laag-Keppel waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Laag-Keppel

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en kostenbesparende optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in laag-keppel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen wat vragen die gaan over het woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Laag-Keppel. Vraag naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Laag-Keppel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Laag-Keppel?

Hedendaags vind je diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €850 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Boxline 8 (Nordic Fire), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Tayo (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-2 SMALL (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Laag-Keppel. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6998.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!