Pelletkachel kopen Vorden

Vergelijk installateurs pelletketels Vorden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vorden kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze tool ontdek je veelzijdige raadgeving die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 7251

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door specifieke onderdelen. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7251
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vorden zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Angela Plus van het merk ExtraflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bronckhorstgebruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Vorden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Vorden waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Vorden

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en relatief goedkope beslissing: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in vorden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. De meeste aannemers focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn diverse vragen die gaan over je huis. Bijvoorbeeld het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een goede installateur in Vorden. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vorden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Vorden?

Er zijn op dit moment diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €900 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Soprano 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ EGO AIR 2.0 OYSTER (MCZ), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO-NADIA24 (Kalor), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Vorden. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7250, 7251.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!