Pelletkachel kopen Keijenborg

Vergelijk installateurs pelletketels Keijenborg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Keijenborg kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool vind jij waardevolle details die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 7256

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7256
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Keijenborg geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Frank rond water+ van het merk WodtkeNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bronckhorstgebruikt 3290 kWh stroom plus 3290 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Keijenborg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Keijenborg waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Keijenborg

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is geschikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en relatief goedkope optie: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in keijenborg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welk adres details en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen aangaande uw woning. Denk aan het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga voor een erkende installateur in Keijenborg. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Keijenborg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Keijenborg?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen de €650 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Ecofire Violetta 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • MCZ EGO COMFORT AIR 2.0 (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO-SONIA28 (Kalor), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Keijenborg. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7256.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!