Pelletkachel kopen Zelhem

Vergelijk installateurs pelletketels Zelhem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zelhem kopen opent nieuwe deuren om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan tal van modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van deze website tref jij veelzijdige info die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7021

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van meerdere variabelen. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7021
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zelhem geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Moon van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Bronckhorstgebruikt 3290 kWh stroom plus nog eens 3290 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zelhem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Zelhem waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zelhem

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en aantrekkelijke installatie: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €500 per model.

pelletkachel installateurs in zelhem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen inzake je huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of liever een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook variabelen als kleur / design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en selecteer een goede installateur in Zelhem. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zelhem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zelhem?

Hedendaags vind je diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €950 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • PS-50 (Norrlands Power Ltd.), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Pinto (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Sirkos – Zephyr (Justus), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zelhem. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7020, 7021.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!