Pelletkachel kopen Winterswijk

Vergelijk installateurs pelletketels Winterswijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winterswijk kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden diverse type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool ontdek je praktische details die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7101

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan meerdere factoren. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7101
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winterswijk zeer interessant. Een voorbeeld is de ELAN EVO van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Winterswijkverbruikt 2970 kWh stroom en 2970 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Winterswijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat bewoners oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Winterswijk waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Winterswijk

Een andere goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in winterswijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van het woonobject. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga in zee met een professionele installateur in Winterswijk. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winterswijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Winterswijk?

Tegenwoordig zijn er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet misselijk. De totale subsidie dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €550 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • SCIROCCO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • Accialo Modello 10 (AMG S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Donna Air 80 US (Royal / Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Winterswijk. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7100, 7101, 7102, 7103.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente