Pelletkachel kopen Olburgen

Vergelijk installateurs pelletketels Olburgen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Olburgen kopen biedt jou de kans om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze website lees jij samengestelde toelichtingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 7225

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Denk aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7225
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Olburgen misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Primula Multiair van het merk RedNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bronckhorstconsumeert 3290 kWh stroom plus nog eens 3290 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €189,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Olburgen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Olburgen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Olburgen

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en prijs-interessante keuze: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in olburgen

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en eventuele offerte verzonden moet worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen een aantal vragen met betrekking tot jouw woonobject. Denk aan de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een goede installateur in Olburgen. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Olburgen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Olburgen?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend niet misselijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €700 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Rosa 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Club Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • CERAM-MICHELA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Olburgen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7225.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!