Pelletkachel kopen Aalten

Vergelijk installateurs pelletketels Aalten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aalten kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze tool check jij samengestelde aanbevelingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 7120

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Je kunt denken aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7120
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aalten een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de EASY.M1-W van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Aaltengebruikt 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €165,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Aalten vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio mensen kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Aalten waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Aalten

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in aalten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen wat vragen aangaande jouw huis. Belangrijk zijn het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een geschikte installateur in Aalten. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aalten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Aalten?

In de huidige situatie zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €600 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Noelle 12 kanalisatie (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.10-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Flora (Air) (Red), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Aalten. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7091, 7120, 7121, 7122, 7123.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente