Pelletkachel kopen Hoog-Keppel

Vergelijk installateurs pelletketels Hoog-Keppel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoog-Keppel kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze website doorzoek jij waardevolle info die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 6997

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoog-Keppel een uitstekende optie. Denk aan de TOP LP9 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom plus 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hoog-Keppel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Hoog-Keppel waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoog-Keppel

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een duurzame en kostenbesparende oplossing: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in hoog-keppel

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen omtrent je huis. Denk aan het type woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als kleur / design en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies een uitstekende installateur in Hoog-Keppel. Bekijk de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoog-Keppel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hoog-Keppel?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €400 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Vesper (Nordic Fire), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Smart 120 (Klover), vermogen 19,1 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-2 FLAT (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hoog-Keppel. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6997.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!