Pelletkachel kopen Oost Gelre

Vergelijk installateurs pelletketels Oost Gelre

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oost Gelre kopen maakt het mogelijk om je huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze website ontdek je bruikbare gegevens die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7136

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oost Gelre zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Martina idro lux 13 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Oost Gelreconsumeert 3070 kWh stroom plus 3070 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oost Gelre vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Oost Gelre waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juni 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is hierom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oost Gelre

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en besparende keuze: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in oost-gelre


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake je woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en selecteer een erkende installateur in Oost Gelre. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oost Gelre


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oost Gelre?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €900 en €1250. Je kunt denken aan:

 • SCIROCCO IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • MILANO8-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Revivo 125 (Rika), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oost Gelre. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7136.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente