Pelletkachel kopen Rha

Vergelijk installateurs pelletketels Rha

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rha kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze pagina lees jij bruikbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7224

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse variabelen. Belangrijk zijn: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7224
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rha een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Arte Maiolica 18 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Rha vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio huizenbezitters oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Rha waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Rha

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en besparende beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rha

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. de woning. Relevant zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als het gewenste model en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Rha. Check de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rha


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Rha?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk niet mis. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €550 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Rosa 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Club Air 2.0 (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • CERAM-MICHELA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Rha. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7224.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!