Pelletkachel kopen Berkelland

Vergelijk installateurs pelletketels Berkelland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berkelland kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website bekijk je toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7161

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan specifieke zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Berkelland misschien we dé oplossing. Denk aan de Norma RR10C-K van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Berkellandverbruikt 3030 kWh stroom en 3030 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Berkelland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Berkelland waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Berkelland

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en besparende optie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in berkelland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen aangaande jouw woonobject. Relevant zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en selecteer een betrouwbare installateur in Berkelland. Check de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Berkelland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Berkelland?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €650 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dustin 28 (densan), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • EASY.L-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Lotus Hydro (Red), vermogen 24,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Berkelland. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 7160, 7161.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente