Pelletkachel kopen Halle

Vergelijk installateurs pelletketels Halle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Halle kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze pagina check je actuele adviezen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 7025

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke onderdelen. Onder andere: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7025
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Halle geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Christina 12 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom en nog eens 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Halle vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Halle waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Halle

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €450 per product.

pelletkachel installateurs in halle


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je speciale vragen over uw woonobject. Onder andere het type woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als kleur / design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een geschikte installateur in Halle. Vraag om klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Halle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Halle?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €900 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • PS-90 (Norrlands Power Ltd.), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Cosa 15 (Koppe), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Sirkos Aqua – Zephyr Aqua (Justus), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Halle. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7025.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!