Pelletkachel kopen Drempt

Vergelijk installateurs pelletketels Drempt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drempt kopen maakt het mogelijk om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze website ontdek je handige details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 6996

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei facetten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6996
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Drempt wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Varan 1.14 van het merk StrebelOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bronckhorstgebruikt 3290 kWh stroom en stookt 3290 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €189,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Drempt vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Drempt waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Drempt

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende installatie: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in drempt

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen m.b.t. je woning. Voorbeelden zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Drempt. Check de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drempt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Drempt?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan duizenden pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €650 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Viktor 12 (Nordic Fire), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Bi-Fire Mid (Klover), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-7 GRAND (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Drempt. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6996.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!