Pelletkachel kopen Hummelo

Vergelijk installateurs pelletketels Hummelo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hummelo kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina ontdek je omvangrijke info die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 6999

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van specifieke onderdelen. Denk aan: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6999
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hummelo iets om te overwegen. Dat kan zijn de Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-KAR van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hummelo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hummelo waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hummelo

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hummelo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen ten aanzien van uw woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies voor een geschikte installateur in Hummelo. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hummelo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hummelo?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Boxline 10 (Nordic Fire), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Symio (Koppe), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • PS-15-2 MINI (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hummelo. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6999.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!