Pelletkachel kopen Zutphen

Vergelijk installateurs pelletketels Zutphen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zutphen kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze tool bekijk je accurate aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 7201

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verschillende onderdelen. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7201
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zutphen misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de LP up 6 Pad van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zutphengebruikt 2560 kWh stroom en stookt 2560 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €143,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zutphen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zutphen waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zutphen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante keuze: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in zutphen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen aangaande je woning. U kunt denken aan de categorie woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of meer een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en selecteer een professionele installateur in Zutphen. Kijk naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zutphen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zutphen?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • OSTRO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • 98ELITE.8-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Karyn 9 (Royal / Palazzetti), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zutphen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente