Pelletkachel kopen Toldijk

Vergelijk installateurs pelletketels Toldijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Toldijk kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij deze pagina vind jij toepasbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 7227

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van velerlei zaken. Je kunt denken aan: soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7227
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Toldijk misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Rittium 7 CTP 8kW van het merk Tim SistemOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Warmte en comfort, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €189,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Toldijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Toldijk waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Toldijk

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een groene en relatief goedkope oplossing: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in toldijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen speciale vragen aangaande jouw woning. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Toldijk. Houd rekening met referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Toldijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Toldijk?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €700 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Rosella 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Star Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • IDRO-ALESSIA14 (Kalor), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Toldijk. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 7227.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!