Pelletkachel kopen Steenderen

Vergelijk installateurs pelletketels Steenderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steenderen kopen maakt het mogelijk om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via deze website ontdek je praktische gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 7221

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels velerlei aspecten. Je kunt denken aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Steenderen een uitstekende optie. Denk aan de Ecofire Andres 12 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom plus nog eens 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Steenderen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Steenderen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Steenderen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in steenderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel experts zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je relevante vragen ten aanzien van je woning. Denk aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een professionele installateur in Steenderen. Check de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Steenderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Steenderen?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen €800 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Nadia 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Thermo Pellet 14 (MBS), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • MIA16C (Kalor), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Steenderen. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7220, 7221.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!