Pelletkachel kopen Wichmond

Vergelijk installateurs pelletketels Wichmond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wichmond kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze tool lees jij uitgebreide info die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 7234

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan allerlei onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7234
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wichmond misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Slim Quadro Idra van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom plus nog eens 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €189,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wichmond vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Wichmond waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wichmond

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante optie: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in wichmond


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u wat vragen over jouw woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van de verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een erkende installateur in Wichmond. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wichmond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wichmond?

Er zijn op dit moment diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €500 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Scricciola new (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Nima Comfort Air (MCZ), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • IDRO-MARTA20 (Kalor), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wichmond. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7234.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!