Pelletkachel kopen Vierakker

Vergelijk installateurs pelletketels Vierakker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vierakker kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze pagina bekijk je praktische details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 7233

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels meerdere factoren. Bijvoorbeeld: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7233
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vierakker een uitstekende optie. Dat kan zijn de OSSIDIANA van het merk FLUMENFIREOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bronckhorstverbruikt 3290 kWh stroom en 3290 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vierakker vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vierakker waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vierakker

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante optie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in vierakker


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je een aantal vragen over je huis. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een erkende installateur in Vierakker. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vierakker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vierakker?

Er zijn op dit moment diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €700 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Rosella 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Musa Comfort Air 2.0 (MCZ), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • IDRO-FRANCESCA17 (Kalor), vermogen 17,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vierakker. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7233.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!