Pelletkachel kopen Eelderwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Eelderwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eelderwolde kopen is bij uitstek geschikt om de woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verscheidene modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl check je accurate details die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 9766

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels velerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9766
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eelderwolde zeer interessant. Denk aan de PS-15-4CV, NB-B18 van het merk JustFire Nederland / Hanks HeatingMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €190,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Eelderwolde vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Eelderwolde waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juni 2022) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Eelderwolde

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en relatief goedkope beslissing: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in eelderwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn wat vragen inzake je huis. Onder andere de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als het gewenste model en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een goede installateur in Eelderwolde. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Eelderwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Eelderwolde?

Momenteel bestaan er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn duizenden pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €700 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Inserto 700 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 32 wit IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • MILANO10-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Eelderwolde. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9766.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!