Pelletkachel kopen Zuidlaarderveen

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidlaarderveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidlaarderveen kopen maakt het mogelijk om uw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere type kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze website vind jij handige aanbevelingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 9474

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Denk aan: jouw soort huis, het doel van de kachel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9474
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidlaarderveen iets om te overwegen. Denk aan de Primula Multiair van het merk RedNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom plus 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €190,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zuidlaarderveen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel huizenbezitters overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zuidlaarderveen waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2022) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidlaarderveen

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie zorgt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, biomassa is relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in zuidlaarderveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte verzonden kan worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen over jouw woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de grootte doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Zuidlaarderveen. Kijk naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidlaarderveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zuidlaarderveen?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €600 en €1000. Je kunt denken aan:

 • LP up 9, Drum (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.8-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO 21 (TSP), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zuidlaarderveen. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9474.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!