Pelletkachel kopen Bunne

Vergelijk installateurs pelletketels Bunne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bunne kopen stelt jou in staat om het huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze website tref jij veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9496

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene zaken. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9496
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bunne geen gek idee. Denk aan de Solea Jubel van het merk Magikal srlEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Tynaarloverbruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €190,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Bunne vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Bunne waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bunne

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een groene en besparende optie: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in bunne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je belangrijke vragen inzake jouw huis. Belangrijk zijn het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als kleur / design en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Bunne. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bunne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bunne?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen de €900 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Linea glass LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • MILANO10-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • RED Camelia Air (Unifire), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bunne. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9496.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!