Pelletkachel kopen Zeijen

Vergelijk installateurs pelletketels Zeijen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeijen kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze website tref jij handige informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 9491

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene factoren. Belangrijk zijn: jouw type woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeijen zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Aromy Silent van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom plus 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €190,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zeijen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel Hollanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zeijen waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zeijen

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zeijen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen diverse vragen over je huis. Belangrijk zijn het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of meer een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga aan de slag met een erkende installateur in Zeijen. Let op verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zeijen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zeijen?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €700 en €1350. Je kunt denken aan:

 • LP up 9, Rafale (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco10-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Moonlight – Mariquita type TI 14 (UNGARO S.r.L.), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zeijen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9491.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!