Pelletkachel kopen Donderen

Vergelijk installateurs pelletketels Donderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Donderen kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verscheidene kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze website lees je handige aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9497

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei factoren. Onder andere: jouw soort woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9497
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Donderen een uitstekende optie. Denk aan de Diva Plus van het merk KloverMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €190,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Donderen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Donderen waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Donderen

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie kan benut worden voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende optie: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €650 per product.

pelletkachel installateurs in donderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je speciale vragen met betrekking tot het woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Donderen. Check de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Donderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Donderen?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €700 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Drum LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • RED MALVA MULTI AIR (Unifire), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Donderen. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9497.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!