Pelletkachel kopen De Groeve

Vergelijk installateurs pelletketels De Groeve

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Groeve kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verscheidene type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze vergelijker check jij handige info die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 9473

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9473
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Groeve een uitstekende optie. Dat kan zijn de Scuba van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Tynaarloverbruikt 3120 kWh stroom en stookt 3120 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €190,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel De Groeve vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in De Groeve waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Groeve

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en besparende beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in de-groeve


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent jouw huis. Voorbeelden zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van uw info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als kleur / design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies voor een betrouwbare installateur in De Groeve. Houd rekening met verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Groeve


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in De Groeve?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €500 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Dia-Mond (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.6-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Riflesso 10/8 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in De Groeve. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9473.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!