Pelletkachel kopen Paterswolde

Vergelijk installateurs pelletketels Paterswolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Paterswolde kopen stelt jou in staat om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door onze tool bekijk jij omvangrijke details die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 9765

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9765
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Paterswolde zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Mimosa van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €190,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Paterswolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Paterswolde waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Paterswolde

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante optie: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in paterswolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen belangrijke vragen aangaande uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies een goede installateur in Paterswolde. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Paterswolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Paterswolde?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €800 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Beatrice (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro 32 grijs/zwart IDRO32-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Italfuoco10-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Paterswolde. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9765.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!