Pelletkachel kopen Midlaren

Vergelijk installateurs pelletketels Midlaren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Midlaren kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze website tref jij uitgebreide gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9475

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verscheidene facetten. Belangrijk zijn: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9475
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Midlaren geen gek idee. Dat kan zijn de Ecofire Eldora silent 7 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Tynaarloverbruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €190,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Midlaren vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Midlaren waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Midlaren

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en aantrekkelijke optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, biomassa is relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in midlaren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. je woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of liever een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het design en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga voor een professionele installateur in Midlaren. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Midlaren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Midlaren?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletketel of pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €850 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • LP up 9, Dual (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.10-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO 29 (TSP), vermogen 28 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Midlaren. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9471, 9475.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!