Pelletkachel kopen Zuidlaren

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidlaren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidlaren kopen maakt het mogelijk om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met velerlei type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via pelletkachelrevolutie.nl bekijk je praktische details die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9471

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9471
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidlaren iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Ecofire Cecile 6 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom en stookt 3120 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €190,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zuidlaren vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Zuidlaren waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidlaren

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijs-interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in zuidlaren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen omtrent jouw woning. Onder andere het soort huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de afmetingen spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Zuidlaren. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidlaren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Zuidlaren?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €700 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 9, Cru-z (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.6-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Arianna 10/8 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zuidlaren. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9470, 9471, 9472.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!