Pelletkachel kopen Vries

Vergelijk installateurs pelletketels Vries

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vries kopen opent nieuwe deuren om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker tref je waardevolle info die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 9481

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels velerlei onderdelen. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9481
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vries zeer interessant. Denk aan de Cover 8 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €190,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vries vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel bewoners denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Vries waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vries

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model is geschikt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijstechnisch interessante beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per systeem.

pelletkachel installateurs in vries


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen relevante vragen omtrent de woning. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en maak een keuze voor een geschikte installateur in Vries. Kijk naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vries


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vries?

In de huidige situatie zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk verleidelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is varieert tussen €400 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • LP up 9, Icona Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.10C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA9C (UNGARO S.r.L.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vries. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9480, 9481.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!