Pelletkachel kopen Yde

Vergelijk installateurs pelletketels Yde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Yde kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind jij samengestelde raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 9494

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verscheidene variabelen. Belangrijk zijn: type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9494
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Yde zeer interessant. Denk aan de 98Redonda.8 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €190,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Yde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Yde waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Yde

Een innovatieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel is toepasbaar voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per systeem.

pelletkachel installateurs in yde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga voor een goed bekendstaande installateur in Yde. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Yde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Yde?

Hedendaags vind je diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt tussen €950 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • LP up 9, Videa Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO10-BKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term PLUS 7 (Unica Term GmbH), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Yde. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9494.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!