Pelletkachel kopen Eelde

Vergelijk installateurs pelletketels Eelde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eelde kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt meerdere installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via de pelletkachel-vergelijker vind je samengestelde details die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9761

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9761
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eelde iets om te overwegen. Dat kan zijn de Manchester van het merk HergomOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Tynaarlogebruikt 3120 kWh stroom plus nog eens 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €190,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Eelde vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Eelde waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2022 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Eelde

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in eelde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake jouw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook onderdelen als de kleur en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en selecteer een goede installateur in Eelde. Let op klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eelde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Eelde?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel & pelletketel modellen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rita Elite (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Class Idro 32 Bordeaux rood IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Italfuoco10N-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Eelde. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9760, 9761.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!