Pelletkachel kopen Taarlo

Vergelijk installateurs pelletketels Taarlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Taarlo kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker tref je waardevolle informatie die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 9485

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan specifieke variabelen. We spreken over: jouw type woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9485
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Taarlo iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Aria Classic van het merk RavelliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Tynaarloverbruikt 3120 kWh stroom plus 3120 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €190,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Taarlo vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer consumenten denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Taarlo waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2022 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Taarlo

Een andere populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een groene en besparende installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in taarlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen diverse vragen inzake uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en selecteer een uitstekende installateur in Taarlo. Vraag naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Taarlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Taarlo?

Er zijn op dit moment allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel / pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €700 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • LP up 9, Linea Glass (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.12C-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA8 (UNGARO S.r.L.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Taarlo. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9485.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!