Pelletkachel kopen De Punt

Vergelijk installateurs pelletketels De Punt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Punt kopen is bij uitstek geschikt om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij onze website doorzoek je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 9493

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels velerlei zaken. Je kunt denken aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9493
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Punt misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Ten plus van het merk ITCEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Tynaarloverbruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €190,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel De Punt vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer bewoners gaan voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in De Punt waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Punt

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie zorgt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-punt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we verschillende vragen inzake uw woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in De Punt. Houd rekening met reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Punt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Punt?

In de huidige situatie zijn er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €900 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • LP up 9, Video Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco10-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term ECO 9 (Unica Term GmbH), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in De Punt. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9493.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!