Pelletkachel kopen Zeegse

Vergelijk installateurs pelletketels Zeegse

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeegse kopen stelt je in de gelegenheid om een woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij de pelletkachel-vergelijker check jij handige toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 9483

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Belangrijk zijn: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9483
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeegse iets om te overwegen. Dat kan zijn de Norma RR6-K van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tynaarloverbruikt 3120 kWh stroom plus nog eens 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €190,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zeegse vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zeegse waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zeegse

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en kostenbesparende mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in zeegse


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen omtrent jouw woning. Belangrijk zijn het type huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of meer een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een betrouwbare installateur in Zeegse. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zeegse


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zeegse?

In de huidige situatie zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €900 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 9, Ile (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.12C-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Orchidea – Bucaneve TA11C (UNGARO S.r.L.), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Zeegse. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9483.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!