Pelletkachel kopen Winde

Vergelijk installateurs pelletketels Winde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winde kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij de pelletkachel-vergelijker bekijk jij uitgebreide gegevens die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 9495

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere onderdelen. Denk aan: type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9495
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Winde zeer interessant. Bijvoorbeeld de HSP 6 PALLAZZA -III 534.08 van het merk Haas & SohnNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Tynaarloverbruikt 3120 kWh stroom en nog eens 3120 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €190,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Winde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Winde waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Winde

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in winde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen omtrent het woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook facetten als en soort kachel en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga in zee met een uitstekende installateur in Winde. Kijk naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Winde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Winde?

Hedendaags vind je verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs verleidelijk. De totale subsidie dat toe te passen is schommelt tussen €800 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Cave LW up 15 (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • MILANO10-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term PLUS 9 (Unica Term GmbH), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Winde. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9495.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!