Pelletkachel kopen Oldambt

Vergelijk installateurs pelletketels Oldambt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldambt kopen biedt jou de kans om huizen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze vergelijker tref je actuele adviezen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9671

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei factoren. Je kunt denken aan: huis-specificaties, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldambt zeer interessant. Een voorbeeld is de Flori van het merk CS-ThermosOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Oldambtverbruikt 2830 kWh stroom en nog eens 2830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €173,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oldambt vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer bewoners preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Oldambt waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oldambt

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en besparende keuze: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per model.

pelletkachel installateurs in oldambt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven werken in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake je woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Oldambt. Let op reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oldambt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oldambt?

Momenteel bestaan er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €650 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Eco 6 (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • SLIM 110 (AMG S.p.A.), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Amanda Diva (Savvas Gekas & Son), vermogen 16,1 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oldambt. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente